www.mands.hu Advertisement
Nyitólap arrow Hírek arrow Partner hírek arrow Az IBM új, chip-be integrált titkosítással állt elő
Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
 
 
Az IBM új, chip-be integrált titkosítással állt elő PDF Nyomtatás E-mail

A Secure Blue elnevezésű új fejlesztés tulajdonképpen egy chip-be integrált titkosítási eljárás, amely szinte végig védelembe burkolná a bizalmas adatokat számítógépekben, mobiltelefonokban és egyéb architektúrákban.

Ahogy Charles Palmer, az IBM titkosítási részlegének vezetője fogalmazott, igyekeznek, hogy „ez a megoldás legyen a legparanoiásabb eszköz a világon.” Az eddig napvilágot látott információk szerint a Secure Blue csupán néhány további áramkör integrálását igényli a processzoroknál, amely legfeljebb pár százalékos bővülést jelent. Ezáltal azonban a titkosítást és a visszafejtést a processzor menet közben végezheti, minden eddiginél nagyobb biztonságot nyújtva az adatok kezelésében.
Az IBM fejlesztői kihangsúlyozták, hogy a technológia nem csak adatvédelemre használható majd, hanem szerzői jogok védelmére, valamint illegális másolás ellen is. Az IBM nem az első, aki integrált titkosítási eljárást fejleszt, hiszen az Intel „La Grande” technológiája lényegében ugyanezt tudja, TPM (Trusted Platform Module) megoldásra épülve. Az IBM azonban saját megoldását hatékonyabbnak tartja.

 
< Előző   Következő >
 
Top! Top!