www.mands.hu Advertisement
Nyitólap arrow Hírek arrow Tech-net arrow A Microsoft elkészítette az EU által követelt dokumentumokat
Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
 
 
A Microsoft elkészítette az EU által követelt dokumentumokat PDF Nyomtatás E-mail

Az Európai Unió szóvivője szerint a Microsoft hétfőn leadta azokat a műszaki dokumentumokat, amelyeket az Európai Bizottság 2004. óta követel a cégtől. 

Mint ismeretes, a trösztellenes törvény megsértése miatt 2004-ben 497 millió eurós, 2006 júliusában pedig 280,5 millió eurós böntetéssel sújtotta az Unió versenyügyi szabályozó testülete a világ legnagyobb szoftvergyártóját. Az Unió azt is kilátásba helyezte, hogy további, az eddigieknél nagyobb büntetésre is számíthat a cég, amennyiben nem teljesíti a 2004-es figyelmeztetésben foglaltakat. Ennek értelmében a Microsoft köteles nyilvánosságra hozni szerverszoftvereinek műszaki adatait, hogy a konkurens vállalatok szerverszoftverei is együttműködhessenek a Windows operációs rendszerrel.

Az Európai Unió szakértői most vizsgálják a benyújtott dokumentumokat. Ha nem tartják megfelelőnek tartalmukat, a követelés teljesítéséig akár napi 3 millió eurós büntetést is kiszabhatnak a szoftvercégre. A Microsoft úgy nyilatkozott, hogy 300 alkalmazottja dolgozott a projekt sikeres megvalósítása érdekében.

 
< Előző   Következő >
 
Top! Top!