www.mands.hu Advertisement
Nyitólap arrow M&S-ről arrow Szolgáltatások arrow Központi címtárépítés, címtárintegráció
Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.
 
 
Központi címtárépítés, címtárintegráció PDF Nyomtatás E-mail
A M&S Informatikai Zrt. szoftverfejlesztő részlegének terméke a központi címtárépítési és címtár integrációs megoldáscsomag, mely magában foglalja a központi címtár kiépítését portálrendszerekhez; annak szinkronizációját más címtárakkal, ügyféltörzsekkel; a központi címtár integrációját a levelezési rendszerrel, más címtárakkal, illetve ERP rendszerekkel.

Számos cég szeretné, hogy intraneten bizonyos alkalmazásai (pl. HR információs rendszerek) elérhetők legyenek a belső felhasználóknak. Ilyenkor meg kell oldani, hogy az intranet portálhoz való hozzáférés szinkronban legyen a meglévő vállalatirányítási- és egyéb kulcsfontosságú informatikai rendszerek felhasználó-kezelésével. Amennyiben az Interneten is szeretne a szervezet megjelenni üzleti alkalmazásokkal, akkor az ezekben lévő felhasználói információk tárolására biztonságos, szabványos megoldásra van szükség.
 
Ajánlatunk nem egy konkrét alkalmazás, hanem egy alkalmazásra (Tivoli Directory Server) épülő megvalósítási szolgáltatáscsomag, mely az IBM Value Advantage Plus (VAP) megoldásai között szerepel. Ennek keretében a Tivoli Directory Server szoftvert felhasználva egy központi címtárat építünk ki, mely biztosítja, hogy egy központi portálmegoldás (intranet, Internet vagy Extranet alapú) felhasználóiról a lényeges információkat biztonságosan, a modern szabványoknak megfelelő módon tárolhassuk. A szabványos megvalósítás fontossága abban áll, hogy ebben az esetben biztosítható, hogy a rendszer képes legyen más rendszerekkel való együttműködésre (pl. anyacég címtára). A címtár a portálmegoldás mellett tárolhat információkat meglévő alkalmazások felhasználóiról is, mint például egy vállalatirányítási rendszer vagy levelezési rendszer. A meglévő rendszereket lehetôség szerint integráljuk az új címtár környezetbe. Amennyiben igény van rá, a címtármegoldás kiegészíthető egy nagybiztonságú felhasználó-kezelési rendszerrel, illetve egy hozzáférés-kezelési rendszerrel.

Az implementációt megelőzően javasolt az oktatási szolgáltatásunk igénybevétele is.

A kedvező alapár miatt kevésbé összetett rendszerek esetén is jól alkalmazható egy egyedi címtár kiépítésére. Amennyiben kapcsolódni kell más felhasználói információ tárolását végző rendszerhez, akkor a szabványos technológia biztosítja, hogy elvégezhető legyen az integráció. Az integrációt külön modul segíti, melyben bizonyos rendszerekhez való kapcsolódásra már eleve megvalósított interfészek állnak rendelkezésre. Ily módon egy komplex környezetben is nagymértékben csökken a megvalósítás ideje és kockázata.
 
< Előző   Következő >
 
Top! Top!