www.mands.hu Advertisement
Nyitólap arrow Hírek arrow Partner hírek arrow Lenovo akkumulátor visszahívások!
Ma 2020. június 01. hétf., Tünde napja van. Holnap Anita, Kármen napja lesz.
 
 
Lenovo akkumulátor visszahívások! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pordány Orsolya   
2006. október 02. hétfő 15:16

A Lenovo és az IBM mintegy 526. 000 lithium-ion akkumulátor önkéntes visszahívását jelentette be, amelyeket világszerte a Sony Corporation állított elő. Az általános biztonság érdekében a Lenovo díjmentes cserét ajánl a vásárlóknak minden visszahívott akkumulátor helyett.

A Lenovo megerősítette, hogy ezek az akkumulátorok túlmelegedhetnek, potenciális tűzesetet okozva, így a cég azt tanácsolja a vásárlóknak, ellenőrizzék, hogy használják-e valamelyiket az érintett akkumulátorok közül.

A visszahívott akkumulátorokat a ThinkPad notebookok néhány modelljével együtt értékesítették, vagy külön azokhoz, így a következő modellek lehetnek érintettek:

T Series (T43, T43p, T60)

X Series (X60, X60s)

R Series (R51e, R52, R60, R60e)

Mivel a szóban forgó akkumulátorok bármelyik T4x Series vagy R5x Series rendszerrel működnek, azok a vásárlók is visszahívást kapnak, akik 2005. február és 2006. szeptember között külön akkumulátort rendeltek, vagy csere akkumulátort kaptak bármely T4x Series vagy R5x Series notebookhoz.

Az IBM és a Lenovo ezeket az akkumulátorokat új notebookokkal, vagy csere akkumulátorként értékesítette 2005. február és 2006. szeptember között. A vásárlók továbbra is használhatják notebookjukat, ám a biztonságos kezelés érdekében kapcsolják ki a rendszert, távolítsák el az akkumulátort és AC adapterrel helyezzék áram alá a készüléket. További pontos információkról arra vonatkozóan, mely akkumulátorokat érinti a visszahívás,  a www.lenovo.com/batteryprogram oldalon olvashatnak.

A Lenovo becslése szerint egyébként a 2005. februárja és 2006. szeptembere között eladott ThinkPad notebookok mintegy 5-10%-át érinti a visszahívás.

 

 
Következő >
 
Top! Top!