www.mands.hu Advertisement
Nyitólap arrow Hírek arrow Tech-net arrow Az M&S és a Lóerő(k)
Ma 2024. május 08. szerda, Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
 
 
Az M&S és a Lóerő(k) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pordány Orsolya   
2006. október 16. hétfő 12:23

Szeptember 10-én Örkényen jártunk, ahol a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az Autós Gyorsasági Bajnokság IX-X. futamait rendezte. Cégünk elkötelezett a sport mellett, így szívesen támogattuk a Ló-Erő Autósport Kft. sikeres versenyzőit az eseményen.


Új helyszínen, Örkényen került megrendezésre a szeptemberi szép napos hétvégén a gyorsasági autós országos bajnokság soron következő futama.
A most debütáló 2300 méteres örkényi pályán a hegyi versenyek szabályai szerint bonyolították az országos bajnokság IX-X. futamát. Az indulók egy futamban két kört tettek meg, a  bajnoki forduló sorrendje két futam eredménye alapján állt össze.
Az  új pálya bemutatkozása zökkenőmentes volt, a pilótákat azonban néha megtréfálta az  ismeretlen környezet és a kacskaringós aszfalt, ám ez a szakág minden versenyzőjének érdekes kihívást jelentett, hiszen az örkényi euroring jellegében teljesen eltér a már megszokott pécsi, orfűi és a parádsasvári aszfaltcsíktól. Szigeti Attila, a Ló-Erő Autósport Kft. csapatvezetője és eredményes versenyzője kérdésünkre elmondta, hogy az örkényi szűk pályát éles kanyarok és rövid egyenesek tarkítják, az aszfalt finom szemcsézete miatt pedig a gumik tapadása nem kielégítő. Ennek ellenére a csapat tagjai - Szigeti Attila, Obermayer Ferenc és Klink János - jó hangulatban, sikeresen versenyeztek, szombaton két darab második helyezést, valamint egy darab harmadik helyezést szereztek, vasárnap pedig mindhárom éremből bezsebeltek egyet-egyet.

Szigeti Attila így a bajnokságot az igen előkelő második helyen zárta kategóriájában, az A-1400 köbcentisek között új Suzuki Swiftjével. Obermayer Ferenc is sikerrel zárta az évet, az F+1600 köbcentis kategóriában a Honda Civic VTI-vel szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

A verseny egyébként a kitűnő szervezésnek és a napos időnek köszönhetően jó hangulatban telt, nagyobb baleset és műszaki probléma szerencsére elkerülte a versenyzőket, így a nézők briliáns technikai megoldásokban és a lóerők dübörgő hangjában gyönyörködhettek a kétnapos rendezvény alatt.

Események képekben>>

 

 

 

 

 
Következő >
 
Top! Top!